Menü Bezárás

MLM cég portfólió koncepciója

Ne aggódj, ha még nem hallottad ezt a kifejezést, saját kreálmányom! 🙂

A pénzügyi befektetők szoktak ún. diverzifikált (sok részből álló) befektetési portfóliót kialakítani, hogy csökkentsék a befektetés kockázat. Egyszerre nem szokott minden veszteségbe menni.

Én most ugyenezt teszem az MLM cégekkel, de itt a befektetés a saját energiám, munkám.

Hogyan keressünk nagy pénzeket az MLM-mel?

2 év hálózatépítés tapasztalatával a hátam mögött úgy látom, hogy egyáltalán nem könnyű azokat a csilliárdokat megkeresni az MLM-ben, amiket rendszerint beígérnek a cég promójában.

A kimagasló eredményhez rengeteg munkát, időt, pénzt kell beletenni. Számít, hogy valaki honnan indul, mennyire ügyes az értékesítésben, milyen komoly kapcsolatrendszere van. Szóval bitang nehéz, nem véletlen, hogy csak keveseknek sikerül.

Keress kisebb pénz, de egyszerre több MLM cégnél

Szintén tapasztalom, hogy kicsi, de azért már szemmel látható összegeket, havi 50-100.000 Ft-ot online hálózatépítéssel nem túl sok munkával kényelmesen meg lehet keresni.

Én arra jutottam, hogy ez lesz a stratégiám, hogy keresek több olyan MLM céget, ahol lehet jól online építkezni és több helyről fogok kevés munkával kisebb pénzt keresni, hiszen ezek összeadódnak. Ha 5 helyen keresek havi 100.000 Ft-ot, az már 500.000 Ft.

További érvek az MLM cég portfólió kiépítése mellett

  • A több cég mindegyikében ott van a potenciál, hogy idővel valamelyik megszalad. Ha ez megtörténik, akkor oda tudok több fókuszt tenni. Közben a már kiépített többi online üzletem is elketyeg a maga 50-100.000 Ft-os szintjén.
  • Engem megnyugtat, ha több forrásból jönnek a jövedelmeim. Ha valamelyik forrásom bedől, akkor nem ránt magával, hiszen annak kicsi a valószínűsége, hogy minden egyszerre fog megborulni.
  • Sose tudhatjuk mi jön, pénzügyi válság, vírus helyzet, vagy csak valamelyik MLM cég gondol egyet és megváltoztatja a marketing tervét, vagy pl. kivonul Magyarországról, vagy becsődől.

    Online hálózatépítésben szerintem egyszerűen nem igaz az MLM világban gyakran hangoztatott állítás, hogy hiteltelen, ha valaki több céget képvisel. Én ajánlhatok jó sampont és jó táplálékkiegészítőt egyszerre. Sőt az is lehet, hogy az egyik cég samponja is jó, meg a másiké is. Folyamatosan ilyen vásárlói döntéseket hozunk. Sok jó termék van. 🙂
  • Ami meg az üzleti lehetőséget illeti, sokszor nehéz őket összehasonlítani, meg az elején nem is nagyon lehet tudni, melyik hoz több előnyt.

    Például mivel járok jobban, ha a Zinzino-nak toborzok vásárlókat, akik az elején 10% jutalékot fizetnek, de csak a vevőm első vásárlásából. Többi pénzt meg sok más feltételt, elvárt volument teljesítve időben később kereshetek meg. Ugyanakkor a munkához nagyon komoly, színvonalas, magyar nyelvű marketingtámogatást adnak.

    Vagy a B-epic-be érdemes fektetni az energiáimat, akik a vevőm minden egyes vásárlásából 50% jutalékot adnak. De nincs erős marketing támogatás és angol nyelvű a rendelési felület. Fogalmam sincs, melyikkel járok majd jobban hosszútávon, de ki fogom próbálni 🙂

Update 2022. július

Továbbra is tarom ezt az elképzelésemet, hogy több MLM cégtől szeretnék kisebb pénzeket keresni kevés online munkával. A FARMASI munkám kapcsán született meg bennem ez az elképzelés, hogy keresek hasonló cégeket, amelyeknél megvalósítható az általam űzött online hálózatépítés.

Azért sajnos nem dúskálni ilyen cégekben. Eddig csak próbálkozásaim voltak, nem sikerült más céget felvennem a FARMASI mellé a portfóliómba.

  • Ránéztem a B-epic-re, ahol tök jó a termék, de a szállítási problémák miatt elvetettem.
  • Tanulmányoztam kicsit a Zinzino-t is, aminek számomra túl bonyolult a jutalékelszámolása. Ha nem látom tisztán milyen munkáért milyen pénzt kapok, akkor az nem az én cégem.
  • Kaptam megkeresést 2021. év végén a NICS cég egyik képviselőjétől. A NICS-ben látok fantáziát, terveztem is, hogy tesztelem, hogy működne-e a munka az én online módszeremmel. Aztán 2022 elején más elfoglaltságaim miatt nem jutott időm lépéseket tenni az ügyben, de rajta van ez a cég a listámon, hogy majd foglalkozom vele.
  • 2 hónapja egy kedves barátnőm mesélt a Coral Club-ról. Ez a cég és a termékei annyira megtetszettek nekem, hogy már többször rendeltem tőlük és most hogy van egy kis szabad kapacitásom, inkább ebbe a cégbe fogom belevetni magam és a NICS-et tovább halogatom.

Update 2023. március

  • Időközben ezt a Coral Club-ot is elengedtem, sok pénzt elköltöttem náluk termékekre saját fogyasztásra, sőt barátok, családtagok is kértek belőle teljesen maguktól, ami elég bíztató. De valahogy nem éreztem a lelkesedést, hogy belevágnék.
  • Viszont pár hete találtam egy online platformot, amivel elég könnyen lehet weboldalakat készíteni, szóval végre megvalósíthatom azt a régi ötletemet, hogy másoknak megtanítsam az online, “passzív” hálózatépítési stratégiámat. 🙂

Összegzés

Képtelen vagyok feltenni az életemet egyetlen MLM cégre, sose lehet tudni mikor bukik el egy lehetőség. Kevés munkával sok kisebb pénzt fogok megkeresni, ami összeadva nem is olyan kicsi. Ha pedig valamelyik üzlet időközben felfut, akkor egye fene, építek belőle világbirodalmat. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük