Menü Bezárás

Áfonya hatása, áfonya fajták

Fontos! 2020. május 1-től szüneteltetem az Innofit tagságomat. A teljes figyelmemet a FARMASI üzletem építésére fordítom. Az Innofittel kapcsolatban a továbbiakban nem tudok neked érdemben segíteni.

Áfonya hatása

A áfonya hatása elképesztően sokoldalú, ezért is került bele az Innofit Topform, Innofit Cild és Innofit Purfit készítményekbe. Az Innofit Topform, az Innofit Child és az Innofit Purfit fogyasztásával minden nap élvezhetjük az áfonya gyógyhatását.

500

Áfonya vitamin, ásványi anyag, nyomelem és fontosabb tápanyag tartalma

Az áfonya jótékony hatásai az alábbi összetevőkben rejlenek:  kalcium, magnézium, kálium, nátrium, foszfor, cink, vas, szelén, mangán, réz, C-vitamin, A-vitamin, niacin, folsav

Áfonya gyógyhatása, áfonya jótékony hatásai

Antioxidáns hatás

Az áfonya rendkívüli mennyiségben tartalmaz antioxidáns vegyületeket (polifenol vegyületek, flavononoid, és antociánok), amelyek képesek megkötni és közömbösíteni az oxidációs folyamatok során keletkező szabadgyököket. Ráadásul az áfonyában található hatóanyagok felszívódása rendkívül jó. A hatóanyagok csökkenthetik az Alzheimer kór kialakulását. Emellett védik az érfalakat, amivel az érelmeszedés problémájára is természetes megoldást kínálnak. Az áfonya nagy mértékben védi a vörösvértesteket is az oxidatív károsodástól.

Tumor ellenes hatás

Az áfonya gátolja a daganatok növekedését. Nem közvetlenül a tumorsejtekre hat, hanem gátolja azokat a daganatokat ellátó érhálózatok működését. Így gátolja a rákos sejteket a tápanyaghoz, oxigénhez való hozzájutását. A többi gyümölccsel összehasonlítva az áfonyának van a legerősebb általános tumorgátló hatása.

Antibakteriális hatás, húgyúti fertőzések

Az áfonya antibakteriális hatása egészen speciális, ugyanis nem öli meg a baktériumokat. Ugyanis olyan nagy molekulasúlyú vegyületek találhatóak benne, amik megakadályozzák a baktériumok megtapadjanak a száj nyálkahártyájában. Valószínűleg a húgyhólyagban is ezzel a mechanizmussal csökkenti a gyulladás mértékét.

Gyulladásgátló hatás

Egyes vizsgálati eredmények szerint az áfonya olyan anyagokat is tartalmaz, ami csökkentheti a gyulladásos betegségekre való hajlamot. A gyulladásgátlásban szerepet játszó vegyületei lassítják az öregedést is és szemvédő hatással bírnak.

Érvédő hatás

Egyre több rá a tudományos bizonyíték, hogy az áfonya érvédő hatással is rendelkezik. Megelőzik az érelmeszedést, agyiérkatasztrófát és az öregedés következtében kialakuló érkárosodásokat. Mindezekért a hatásokért a bennük található flavonoidok lehetnek felelősek.

Koleszterin csökkentő hatás Úgy tűnik az áfonya alkalmas lehet a koleszterinszint csökkentésére is. Több erre vonatkozó vizsgálat is készült.

Áfonya fajták

Fekete áfonya (-hatása)

Kék áfonya

Vörös áfonya (vörös áfonya hatása), piros áfonya

Tőzegáfonya (tőzegáfonya hatása)

Erdei áfonya

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük