Menü Bezárás

Cékla jótékony hatása a szervezetre, bőrre, vesére

Fontos! 2020. május 1-től szüneteltetem az Innofit tagságomat. A teljes figyelmemet a FARMASI üzletem építésére fordítom. Az Innofittel kapcsolatban a továbbiakban nem tudok neked érdemben segíteni.

A cékla jótékony hatása

A cékla jótékony hatása elképesztően sokoldalú, ezért is került bele az Innofit Topform és Innofit Cild készítményekbe. Az Innofit Topform és Innofit Child fogyasztásával minden nap élvezhetjük a cékla gyógyhatását.

cékla jótékony hatása

Cékla vitamin, ásványi anyag és nyomelem tartalma

A cékla jótékony hatása az alábbi összetevőkben rejlik: kálcium, nátrium, magnézium, foszfor, kélium, cink vas mangán, szelén, C vitamin, B1 vitamin, b2 vitamin, pantoténsav, B6 vitamin, folsav, A vitamin, béta-karotin, lutein+zeaxanin, E vitamin, K vitamin, fitoszterinek

Cékla rákellenes és anitoxidáns hatása

A cékla gazdag szabadgyököket semlegesítő antioxidánsokban, erre az erős bordó szine is utal. Ugyanis gazdag antioxidáns hatással rendelkeznek az élénk színű, sötét színű és haragoszöld növények. A cékla különösen a májra, a test legfontosabb méregtelenítő szervére van jótékony hatással. A májban a méreganyagok lebontása során szabadgyökök képződnek, melyeket a cékla antioxidáns hatóanyagai semlegesítenek. A méregtelenítő hatásba

Cékla jótékony hatása a koleszterin szintre

Céklával és répafélék fogyasztásával a magas koleszterin szint nagymértékben csökkenthető és normalizálható.

Cékla vérnyomásra és vérképzésre gyakorolt hatása

A cékla élettani hatása kiemelkedő a vérlépzésben. A cékla rendkívül erős vérképző hatású, a benne lévő nyomelemeket a test kiválóan tudja hasznosítani, valamint a vörösvérsejtek regenerálódását és képződését egyaránt serkenti.

Megfigyelték, hogy a cékla fogyasztása során csökken a vérnyomás és a vérlemezkék összekapcsolódása, mely mindkettő nitrogén-monoxid által szabályozott folyamat. A cékla nitrit tartalma viszgálatok során már a szájban elkezd átalakulni nitrogén-monoxiddá, ami aztán a fenti jótékony hatást kifejtheti. Emelett a folyamtban valószínűlega cékla kálium tartalma is szerepet játszi, hoszen régóta ismert, hogy minél magasabb a vér kálium szintje, annál alacsonyabb lesz a vérnyomás.

Cékla hatás a bőrre

A cékla nemcsak belülről, hanem kívülről is segíti a szervezet regenerálódását, ugyanis nagyon jó hatással van a bőrre. Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően megelőzhető vele a pattanások kialakulása. A céklalé megtisztítja a vért, ezáltal a bőrt is a méreganyagoktól, a bőr hidratálttá és rugalmassá válik tőle. Segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, elősegíti az újak növekedését, ezért pigmentfoltok halványítása esetén is sikeresen használható. Magas antioxidáns tartalmának köszönhetően a káros szabadgyökök lekötésével megvédi a bőrt az öregedéstől, és segít megelőzni a ráncok kialakulását. A céklában található likopin jóvoltából megőrizhető a bőr rugalmassága.

A cékla hatása a székletre és a cékla hatása a vizeletre

A céklában megtalálaható betalain színanyag kiválasztódhat a vizeletbe és a székletbe, ezzel rózsaszínűre színezve a vizeletet és bordóra a székletet. Ez teljesen természetes jelenség. A cékla festékanyaga a betalaint az élelmiszeripar is használja természetes színezőanyagként. Az epres, málnás joghurtok címkéjén bizonyára ott találhatod adalékanyagként a cékla koncentrátumot

A cékla káros hatása

A cékla sajnos sok nitrátot képes elraktározni, ami átalakulhat nitritté és rákkeltő nitrózaminná. Ezért lehetőleg biotermesztésüt vásároljunk és fogyasztás előtt locsoljuk meg citromlével, ami megakadályozza a nitrát nitritté alakulását. Az Innofit Topform és Innofit Child készítményekkel is káros hatások nélkül fogyaszthatjuk a céklát élvezeve a cékla kedvezeő élettani hatásait.

Ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy pont eza nitrát tartalom az, amiből a már korábban emlegetett fontos értágító hatással bíró nitrogén monoxid keletkezik. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük