Menü Bezárás

Innofit termékek: miért érdemes fogyasztani?

Fontos! 2020. május 1-től szüneteltetem az Innofit tagságomat. A teljes figyelmemet a FARMASI üzletem építésére fordítom. Az Innofittel kapcsolatban a továbbiakban nem tudok neked érdemben segíteni.

Innofit termékek pro és kontra

Az Innofit termékek megalkotásakor az emberi egészség megóvása, helyreállítása lebegett a gyártók szeme előtt.

Tény, hogy a táplálkozás és az egészségi állapot között összefüggés van. A szervezetünk csak azokból az tápanyagokból tud építkezni, amit beviszünk. Ha pedig nem viszünk be valami fontosat, akkor hiány állapot jön létre.

Az értelmes ember persze kitalálta, hogy ha hiányzik valami, akkor azt pótolni kell, pluszba bevinni. Aztán még élelmesebb emberek meglátták a lehetőséget, hogy ha egészséget, vagy legalábbis javuló egészségi állapotot ígérnek az embereknek, azt sok pénzért el lehet adni és meg is született a táplálék kiegészítők hatalmas piaca. Ezt pedig nem győzte a jogalkotás lekövetni, kordában tartani, hogy milyen állításokat szabad, vagy nem szabad egy termékről kijelenteni.

Ebben az útvesztőben szeretnék a kedves olvasómnak elgondolkodásra érdemes szempontokat adni, úgy hogy kérem tekintsék a leírtakat a saját véleményemnek, nem egészségügyi ajánlásnak.

Természetes vagy szintetikus vitamin

Nem vagyok szakember, így ebben a kérdésben a csak a józan paraszt eszemet hívhatom segítségül.

Laikusként amennyire csak lehetséges tájékozódtam a témában és arra jutottam, hogy talán nem is annyira az a kérdés, hogy természetes vagy szintetikus formában viszünk-e be egy vitamint, tápanyagot, hanem hogy mi kell ahhoz, hogy ez a tápanyag jól felszívódjon a szervezetben.

Úgy tűnik, hogy a hatékony felszívódáshoz általában a vizsgált vitaminon, tápanyagon kívül sok más összetevő együttes, komplex jelenlétére van szükség: további vitaminokra, ásványi anyagokra, enzimekre, flavonoidokra, egyéb fitovegyületekre.

Ezek a “segédanyagok” egy növényben természetesen jelen vannak, míg a mesterséges készítmények ezeket nem tudják mindet tartalmazni. Ha tudnák, akkor egy mesterséges almát gyártanának a gyógyszergyárak és nem egy pirulát.

Az Innofit termékek 4 fajtája komplex, természetes formában tartalmazzák a nyers, élő növényeket, sőt nem csak egyet, hanem gondosan összeválogatva többféle növényt egyszerre. Így lesz belőlük igazi szuper táplálék.

Innofit termékek, Innofit Child, Topform, Purfit, Orifit

Innofit termékek és a komplexitás

Az előzőekben volt szó arról, hogy a felszívódáshoz fontos a komplexitás, a sokféle összetevő egymást segítő, hatványozódó hatása.

Van azonban egy másik fontos érv a természetes, biokomplex Innofit termékek mellett: ez pedig maga a KOMPLEXITÁS.

Ha a szervezet számára fontos vitaminokat, ásványi anyagokat, egyéb tápanyagokat napi szinte beviszünk a szervezetünkbe könnyen felszívódó, beépülő formában, akkor az intelligens szervezetünk ki tudja válogatni, hogy mire és milyen mennyiségben van szüksége.

Ez az egyik legnagyobb zsenialitása szerintem az Innofit termékeknek. Erről a tápanyag svédasztalról, mindet megkap a szervezetem, amire csak szüksége lehet.

innofit termékek

Persze ki lehet tesztelni drága pénzért, hogy az adott pillanatban alacsony a magnézium szintem, meg jót tenne némi E vitamin, és réz.

 • De először is honnan szerzek pont egy ilyen kombinációt be?
 • Másodszor mi van ha egy hét múlva más eredmények jönnek ki, miből van hiány a szervezetemben? Menjek minden nap vérvételre?
 • Harmadszor, lehet a labor nem is vizsgál egy olyan tápanyagot ami, nálam hiány?

Tény, hogy sok cégnek van antioxidáns készítménye, de ezek általában az antioxidánsok egy-egy kiragadott csoportját tartalmazzák, nem pedig teljes komplexitását.

Hőkezelés

Ha számodra már természetes, hogy természetes forrásból származó készítményeket fogyasztasz, akkor adódhat a kérdés, miben jobbak az Innofit termékek, mint a hasonlónak tűnő koncentrált gyümölcskészítmények.

A válasz a szabadalmaztatott gyártástechnológiában rejlik. Az Innofit termékek zárt rendszerben, alacsony hőmérsékleten készülnek. Sok piacon lévő termék sajnos hőkezeléssel készül.

Ez azért baj, mert a hő a hatására a hőre érzékeny vitaminok, tápanyagok szétesnek, ilyen például a C-vitamin. Egész egyszerűen ezek a vitaminok és tápanyagok már nincsenek benne a hőkezelésen átesett készítményekben.

Az átlagember számára az egyik legbiztosabb jele lehet, hogy egy készítmény átesett hőkezelésen, ha valódi üvegben van a készítmény és kibontáskor pukkan kicsit, mint ahogy a befőtt szokott.

Levegővel való érintkezés

A növényben lévő hasznos bioaktív anyagok, mint például a flavonoidok, karotinok, instabil vegyületek. Pont ebből az instabil tulajdonságukból adódik a gyökfogó képességük, hiszen könnyedén reakcióba lépnek a káros szabad gyökökkel.

Sajnos, ha az antioxidánsok feldolgozás vagy tárolás során a levegővel érintkeznek, akkor eloxidálódnak, vagyis stabil vegyületté alakulnak. Ha már stabil vegyületek akkor hiába esszük meg őket, sajnos már nem tudnak antioxidásként viselkedni.

Épp ezért javasolt az Innofit Topform és Child műanyag (!) üvegét is fogyasztás után azonnal visszazárni, a megbontott granulátumos készítményeket pedig minél előbb elfogyasztani.

Frissesség és nyersség fontossága

A növény a teljes beltartalmát tekintve csak akkor van 100%-on, amikor frissen leszedik. Álltában folyamatosan csökken a hatóanyag és vitamin tartalma. Ezért fontos, hogy minél előbb feldolgozásra kerüljenek a növények.

Gondolj bele, hogy milyen az íze a friss új krumplinak és az új hagymának a hónapokat állttal szemben. Milyen az íze a frissen szedett borsónak a fagyasztotthoz képest.

És persze növény és növény között is nagy különbség van leszedés pillanatában meglévő ható és tápanyag tartalom tekintetében. Ez sok mindentől függ. Bio, natúr vagy vegyszerrel kezelt? Milyen az éghajlat, mennyit sütött a nap? Milyen a talaj tápanyag tartalma, ahol nevelkedett? Stb…

Például hiába bio egy gyümölcs ha, a termőtalaja tápanyagszegény volt. Hiába szép egy gyümölcs, ha vegyszerrel átitatott.

Dózis kérdése

Fontos kérdés, hogy milyen mennyiségben tartalmaz egy készítmény növényi összetevőket. Arról már beszéltünk, hogy az Innofit termékekben csak maga a nyers, élő növényi van benne és semmi más. Így a szervezetbe bevihető növényi anyag grammokban mérhető nem pedig milligrammokban.

Gondolj bele, fél kg krumpliból lehet 1 liter levest főzni, de lehet 5 litert is. Pedig közben a benne lévő tápanyag mennyisége ugyanannyi marad. Vajon melyik levesből kérnél inkább egy tányérral?!

Amikor táplálékkiegészítőt választasz, alaposan nézd meg az apró betűs összetevő listát. Könnyen kiderülhet, hogy egy szem lenyelt tablettának apró töredékrésze a hatóanyag, a többi mind valamiféle hozzáadott anyag.

Hozzáadott anyagok

Érdemes megvizsgálni, hogy mit tartalmaz még az adott készítmény a hasznos növényi tartalmon kívül?

Gyakran találkozhatunk olyan hozzáadott anyagokkal, mint tartósítószer, állomány javító, csomósodás gátló, térfogat növelő, aroma, ízfokozó, cukor, édesítőszer. (Van olyan gyerekeknek szánt, nem is olcsó vitaminkészítmény a piacon, aminek a 75%-a cukor!)

A TopForm és Child Innofit termékek olyan sűrű, koncentrált krémpaszta állagúak, hogy bár nyers, élő termékekről van szó, nem igényelnek hőkezelést vagy további tartósítást.

A por állagú Purfit és Orifit termékekben nincs semmilyen vizes közeg. Így víz nélkül további tartósítószer hozzáadása nélkül is élő és eltartható lesz.

Néhány gondolat az Innofit termékek egyik kulcs összetevőjéről, a bogyós gyümölcsökről általában

Az Innofit termékek egyik kulcs összetevője a bogyós gyümölcsök csoportja. Ez nem véletlen. Ugyanis rengeteg kutatás támasztja alá, hogy a bogyós gyümölcsöknek kifejezetten gazdag a beltartalma.

Nagyon magas a bogyós gyümölcsökben az ásványi anyagok, nyomelemek, vitamin és egyéb színanyagok. Tumorgátló hatásúak, gyulladás csökkentőek, méregtelenítő, vírus- és baktérium ölő, valamint antioxdáns hatásúak.

Miközben az étrendünkben sajnos kevéssé találhatóak meg ezek a gyümölcsök. Tedd a szívedre a kezdet, egy évben hány nap eszel például áfonyát vagy ribizlit összesen?

Kövesd az MLM Iskolát, iratkozz fel az újdonság értesítőnkre

6 Comments

 1. Zsuzska

  A por állagú Purfit és Orifit termékekben nincs semmilyen vizes közeg. Így víz nélkül további tartósítószer hozzáadása mellett élő és eltartható lesz.

  A “további tartósítószer hozzáadása mellett” véletlenül nem elírás? Hisz a tartósítószer nélküli feldolgozás a lényeg, ha jól értem

 2. Balázs Ildikó

  Érdekelnek a termékek amiről a cikkben olvastam azonban,kiváncsi volnék a termékek összetevőire és a hatóanyagok listájára.Ezeket az információkat hol találom meg? Köszönöm a válaszát.

  • PapAgi

   Kedves Ildikó! Az Innofit termékekben azok a hatóanyagok vannak benne, amiket azok a növények tartalmaznak, amiből készülnek, hiszen pont az a lényege az Innofit termékeknek, hogy nem egy kémcsőben készültek x mg ebből a vitaminból, y mg amabból.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük