Menü Bezárás

MLM átverés, az MLM rendszer legnagyobb buktatója

Átverés-e az MLM?

Az MLM önmagában egy értékesítési megoldás, egy eszköz, nem az átverés szó szinonimája.

Mi pontosan az MLM rendszer?

Egy olyan értékesítési modell, ami azon alapul, hogy egy cég a termékeit nem a hagyományos kereskedelmi csatornákon (bolt, hipermarket), hanem ún. fogyasztói hálózatokon keresztül értékesíti.

Itt a hálózat tagjai továbbajánlják a terméket ismerőseiknek és/vagy online felületeiken keresztül egyéb érdeklődőknek. Az általuk generált forgalom után jutalékot kapnak.

Az MLM üzleti modellt választó cég (bármely más üzleti vállalkozáshoz hasonlóan!) abban érdekelt, hogy minél több terméket eladjon. Ezt úgy tudja elérni, hogy ha minél több tagja van a hálózatnak.

Ezért további jutalékokkal arra motiválja a meglévő tagjait, hogy segítsenek neki további tagokat találni és segíteni őket, hogy ők is forgalmat hozzanak a cégnek.

A jutalék itt is arányban áll azzal, hogy az általunk hozott munkatárs mekkora forgalmat generál akár közvetlenül, akár további munkatárs megtalálásával.

Ha belegondoltok alapvetően egy megfelelő jutalékrendszert/marketing tervet alkalmazó MLM végtelenül igazságos rendszer.

Mindenki olyan arányban keres pénzt, amilyen arányban haszont termelt az MLM üzleti modellt választó cég számára.

mlm átverés

Miért hangos mégis a média az MLM átverésektől?

Mint az előző részben bemutattam, az MLM egy üzleti modell, semmi más. Egy ESZKÖZ.

Ezt az eszközt használhatják jóhiszeműen és rosszhiszeműen egyaránt. Helyesen, kis hibákkal, nagyobb hibákkal vagy teljesen helytelenül.

Pont ugyanúgy, mint például egy kést.

Egy késsel meg lehet hámozni egy almát, de meg is lehet vele ölni egy ártatlan embert. Vagy mondjuk önvédelem címén egy nem annyira ártatlant. De véletlenül saját magamat, vagy mást is megvághatok vele.

Tehát főként az eszköz használójának szándékán és ügyességén múlik, hogy mire használja az eszközét.

Tehát igen, vannak olyanok, akik az MLM üzleti modell egyes elemeit felhasználva, magukat tisztességes cégnek álcázva átvernek, lehúznak embereket.

Pont ugyanúgy, mint ahogy vannak MLM modellt nem alkalmazó tisztességtelen cégek is, akik embereket csapnak be.

Az MLM rendszer legnagyobb buktatója

Tehát az MLM rendszer legnagyobb buktatója az, ha adott esetben nem is valódi MLM üzleti modellel dolgozó tisztességes céggel van dolgunk, hanem csalók annak mondják magukat, hogy átverjenek minket.

Természetesen nem vitatom, hogy a tisztességes szándékkal működtetett MLM rendszernek is lehetnek buktatói. Egy külön bejegyzésben meg is osztom veletek, hogy mik lehetnek ezek a buktatók, mire figyeljetek.

Kövesd az MLM Iskolát, iratkozz fel az újdonság értesítőnkre

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük