Menü Bezárás

MLM munka: otthoni munka, otthon végezhető munka is lehet

MLM munka napi feladatai a legtöbb ember számára misztikusak. Sajnos sokszor a belépő munkatársak számára is. Nem tudják, hogy mire is vállalkoztak és gyakran nem kapnak megfelelő támogatást. Ezért is nagy a lemorzsolódás.

Van ugye a fény, a csillogás, meg a nagy szavak, de mégis hogy a csudába telik el egy hálózat építő egy munkanapja? Tényleg otthoni munka keretében is végezhető ez a tevékenység?

Az MLM munka érdemi része az emberekről szól, a velük való kommunikációról és kapcsolattartásról. Lássuk a munka pontos lépéseit!

MLM munka, napi  feladatok, otthoni munka

MLM munka lépései:

1.) Érdeklődői lista készítése: kiket fogunk megkeresni az üzleti lehetőségünkkel?

Hagyományosan ez úgy nézett ki, hogy az új munkatársakkal írattak egy 100-as listát az ismerőseikről, akiket meg fognak keresni az üzleti lehetőséggel. Ez az, amit a többség utál, amit teljesen megértek, nekem se fűlt hozzá a fogam, gyakorlatilag azonnal kiestem miatta a NuSkinból, viszlát 300.000 Ft.

Hála az internetnek és a modern marketing eszközöknek, már kicsit túlozva, de gombnyomásra tudunk érdeklődő listát generálni. Olyan emberek neve és elérhetősége kerül fel automatikusan az érdeklődői listánkra, akik valamit keresnek, szeretnének váltani, változtatni az életükben.

Azért zseniális ez a modern kori, online érdeklődő lista, mert nem kell az ismerősöket hívogatnod, felégetned a szociális kapcsolataidat. Plusz amikor az iskolai tanítónődet keresed meg a lehetőséggel, nem tudod, hogy ő most akar-e változtatni az életén, kereső fázisban van-e egyáltalán. Ha nem, akkor feleslegesen töltötted vele az időt.

Egy valamire való online marketinges fel tud építeni egy olyan online marketing rendszert, ami kitermeli az érdeklődői listát.

Fontos! Az nem online marketing, hogy MLM-es Facebook csoportokba posztolgatjuk, hogy munkatársakat keresünk, meg idegen emberekre ráírogatunk a Facebook-on vagy hirdetést adunk fel a Jófogáson. Nehezen tudom elképzelni, hogy ez hatékonyan működik. Ha neked igen, akkor légyszi meséld el, hogy hogyan csinálod, milyen eredményekkel.

2.) Telefonálás, az érdeklődők megkeresése, a legfontosabb MLM munka folyamat

Na ezt alaposan meg kell tanulni és be kell gyakorolni. Főként azért van a rengeteg tanulás az MLM-be, hogy jól menjen a telefonálás. Az a cél, hogy ez csuklóból menjen, rutinszerűen. Ha valaki nem sikeres az MLM-ben, az szinte biztos, hogy nem megy neki jól a telefonálás! Addig gyakorold, amíg profi nem leszel benne!

Fontos! Melós lesz, de a telefonálás megtanulható!

Hogyan lehet belőled jó telefonáló?

  • Egyrészt tanulj meg mindent oda-vissza a cégről, termékekről, amivel foglalkozol. De tényleg mindent!!! Majd értelmezd és gondol át, amit tanultál. Ha valamit nem értesz, akkor kérj segítséget a szponzorodtól! Az hogy mindent tudsz, azt jelenti, hogy bármelyik pillanatban összefüggően, értelmesen tudsz beszélni a cégről, marketing tervről, folyamatokról, termékekről stb. Ha az segít, dolgozd ki, mint egy érettségi tételt! Ha nem tudod ezeket a dolgokat a cégről, akkor nem tudsz majd meggyőzően válaszolni az érdeklődő kérdéseire.
  • Másrészt jól meg kell tanulni a telefonálás technikáját. Ezt ideális esetben a szponzorodtól vagy valakitől a felső vonaladról megtanítja neked. Vannak működő szófordulatok, technikák, forgatókönyvek. Erre általában minden MLM cégnél van oktatás, csak az a baj, hogy a másik két pont nélkül ezek a technikák nem sokat érnek.
  • Harmadrészt folyamatosan fejleszd a kommunikációdat, emberismeretedet. Meg kell tanulnod bánni az emberekkel, szót érteni velük, kapcsolatot kiépíteni velük, érteni hogy hogyan működnek, hatni rájuk. Ezért olvasnak sok könyvet az MLM-esek.

3.) Szponzori, mentori munka

Megtanítani a munkatársadat, hogy ő is vérprofin és rutinszerűen el tudja végezni a napi MLM munkáját, praktikusan a 2-es pontot, a telefonálást megtanítani és begyakoroltatni vele. Magától nem fog neki menni!!! Ha nem megy neki, kiesik a hálózatból és nem keres pénzt se magának, se neked!

Az MLM munka feladatai összefoglalás

Napi MLM munka feladatok: érdeklődő lista építése, telefonálás, szponzorálás

Az érdeklődőket ontják a megfelelő online rendszerek, azt csak működtetni kell, nem egy nagy dolog, max némi pénzbe kerül. Az a lényeg, hogy legyél nagyon jó a 2-es pontban, a telefonálásban. Majd tegyél róla, hogy a munkatársaid is azok legyenek. Ebbe fektesd minden energiáidat.

Az összes többi tanács az MLM munkáról csak hab a tortán. A telefonálni tudás, a kommunikáció a lényeg!

Otthonról végezhető MLM munka

Mint láthattad egy profi MLM cégnél az érdeklődőket online marketing rendszerek termelik. A munka nagy része telefonálásból áll. Tanulni kiválóan lehet online, meg ezerszer praktikusabb is.

Tehát, ha nem akarsz, akkor nem kell feltétlenül kimozdulnod ahhoz, hogy MLM munkát végezz. Rajtad múlik, hogy találj olyan céget, ahol teljesen online végezheted a munkát, az otthonod kényelméből. Legyen jó internet kapcsolatod és egy korlátlan telefon előfizetésed, na meg egy számítógéped! 😉

Kövesd az MLM Iskolát, iratkozz fel az újdonság értesítőnkre

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük