Menü Bezárás

MLM rendszer buktatói – Te ne kövesd el ezeket a hibákat

Az MLM rendszer buktatói kettősek. Hibákat követnek el az MLM üzleti modellt alkalmazó cégek és a hozzájuk belépő munkatársak egyaránt. Ebben a cikkben végigveszem, hogy szerintem mi vezet oda, hogy sokan emlegetnek átverést az MLM hallatán.

Ugyanakkor hiszem, hogy az MLM egy működőképes üzleti modell, egy lehetőség az átlag ember számára, hogy vállalkozóvá váljon, kitörjön a mókuskerékből, jobbá váljon az élete.

Sőt, az MLM-et végtelenül igazságos rendszernek tartom, mindenki pontosan annyit keres, amennyivel hozzájárul az MLM cég bevételeihez.

mlm rendszer buktatói-mlmiskola.hu

Nézzük, mik pontosan az MLM rendszer buktatói

A tagtoborzás során gyakran erős csúsztatásokkal találkozunk: könnyedén és gyorsan sok pénzt fogsz keresni, rengeteg szabadidőd lesz, mi mindenben támogatunk téged, profi eszközöket és rendszereket használunk.

Ugyanúgy, mint a reklámokban: ha ezt a tablettát beveszed, könnyedén leadsz 10 kg-ot, ettől a tisztítószertől szinte magától eltűnik a kosz a lakásodból, még súrolnod sem kell, férfias és szexi leszel, ha ezt az italt fogyasztod, vagy ilyen autód van. 😉

Nem, nem igaz, hogy könnyedén és gyorsan sok pénzt fogsz keresni

Pontosan annyi pénzt fogsz keresni, amennyi hasznot hajtasz az MLM cégnek, akinek a partnere lettél.

Ha könnyedén és gyorsan tudsz nagy hasznot hozni az MLM cégnek, akkor könnyedén és gyorsan fogsz sok pénzt keresni.

Erre azonban kevesen képesek azonnal a rendszerbe való belépésük pillanatában. Általában csak azok, akiknek már van hálózatépítési tapasztalatuk. Tudják és végzik a napi feladatokat.

A többieknek előtte meg kell tanulniuk hatékonyan végezni azokat a feladatokat, amikkel az MLM cég hasznára lesznek, aki ezt pénzzel, jutalékkal honorálja. (Ami persze a szabadabb, minőségibb életet biztosít neked…)

Emlékeztetőül úgy tudsz a cég hasznára lenni, ha:

  • emberek a te közreműködéseddel megvásárolják a cég termékeit, fogyasztókká válnak
  • találsz olyan munkatársat, akit segítesz, hogy szintén a cég hasznára tudjon lenni (szerez vásárlókat és munkatársakat a cégnek)

Azt kell megtanulnod, hogy ezt a két fenti dolgot milyen tevékenységek végzésével tudod elérni és ezt meg kell tanulnod szuper jól csinálni. Leegyszerűsítve: profin végezni kell a napi feladatokat.

Ez átvezet a MLM rendszer következő buktatójára:

Belépés előtt nem hangzik el, hogy konkrétan milyen feladatokat kell napi szinten csinálnod az eredményért

Anélkül döntesz és lépsz be, hogy tudnád és értenéd, hogy mi maga a feladat. Miután beléptél és kiderül, hogy mit kell csinálni, akkor szembesülsz vele, hogy:

Ja, én baromira nem akarok telefonálgatni, meg találkozókra járni, terméket eladni, meg emberekért felelősséget vállalni. Erről nem volt szó, neked könnyű pénzkeresetet és jobb életet ígértek, ez nem az.

Becsapva érezheted magad, mert nem tetszik a feladat, amit végezni kell, hogy elérd a megígért jobb életet.

Egy ilyen helyzet kialakulásáért, tulajdonképpen mind a ketten felelősek lehettek.

Aki a megmutatta neked az MLM rendszert, nem mondta el vagy ha elmondta, akkor nem győződött meg róla, hogy Te kristálytisztán érted, hogy mi lesz a tényleges munka.

Te meg akkor hibáztál, ha nem voltál annyira tudatos, hogy megkérdezd hogy konkrétan mit is kell csinálni vagy a szép ígértekre figyelve átsiklottál ezen az “aprócska” részleten, mikor elhangzott.

Az MLM rendszer buktatói közzé tartozik a valódi képzés, támogatás hiánya, ami elvileg szuper az adott hálózatban, de mégse…

Az MLM üzleti modell alapja a munkatársak képzése, mentorlása, segítése. Gyakran pont ez a kulcselem, ami az MLM rendszer alapja lenne, nem működik jól a hálózatokban.

Vannak képzések, de sok benne a rizsa, nem a lényegről szól. A szponzorod nem nyújt valódi segítséget, csak cseszeget, hogy miért nem hozol forgalmat, de nem mutatja meg, hogyan is kell jól csinálni. Könnyen lehet, hogy ő maga se tudja, hogyan is kéne jól csinálni a dolgokat, mert neki sem tanította meg senki.

Van olyan személyes tapasztalatom is a régmúltból, hogy akkor egyszer találkoztam a szponzor sráccal, amikor “megnyitottuk a webáruházamat”. Kifizettem a 10.000 Ft-ot és sose láttam többet. Egy szót ne szólt arról, hogy akkor hogyan lesz tovább, mit csináljak. Azt se tudtam, hogy ez az Amway, csak a szüleim címére érkező újságokból raktam össze, hogy na ezek a magazinok amiatt az egyszeri Lurdy házas találkozó miatt jönnek.

Ugyanakkor a “nem kapok támogatást” buktatónak van egy másik oldala is

Ha az új munkatárs nem törekszik arra, hogy mindent megtanuljon és fejlessze a szükséges képességeit, akkor garantált a bukás.

Ezen a világ legjobb képzési programja és szponzora se tud segíteni. Akarnia és szorgalmasan dolgoznia a munkatársnak kell.

További buktató: nem is MLM rendszer, ami annak látszik

Az arról szóló cikkemben, hogy átverés-e az MLM, már ejtettem szót, hogy sajnos vannak rossz szándékú cégek, amik MLM üzleti modell elemeit felhasználva csapják be az embereket. Ezeket ki kell szűrni és nem szabad velük szóba állni. Ők mindenképp az MLM rendszer buktatói közzé tartoznak.

Konklúzió az MLM rendszer buktatói alapján

  • Ne hidd el, amikor kevés, könnyű munkával sok pénzt ígérnek neked. Ez nem igaz! Sok pénzt annak fizetnek, aki értéket teremt, hasznot hoz.
  • Legyél tisztában, hogy konkrétan milyen feladatokat kell az adott hálózatban végezni és hogy pontosan hogyan, kitől fogod ezt megtanulni jól végezni.
  • Kérd meg a leendő szponzorodat, hogy mutassa meg hogyan dolgozik, mit csinál egy nap, vagy abban a pár órában, mikor az üzletén dolgozik.
  • Kérd, hogy nézhesd meg az oktatási rendszert még a belépés előtt. Mutassák meg hogyan működnek az egyéb szuper rendszerek, amik majd segítik a munkádat.
  • Hozz felelősség teljes, átgondolt döntést, amikor belépsz egy MLM rendszerbe.

Kövesd az MLM Iskolát, iratkozz fel az újdonság értesítőnkre

2 Comments

  1. Botka János

    Kizárólag az MLM értékesítési rendszerről beszéltek, miközben szó sem esik a lényegről, vagyis a forgalmazott termékekről, ezek minőségéről, tapasztalatairól és arról, hogy ezeket, hogy lehet elérni Magyarországon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük