Menü Bezárás

Rólunk

Pap Ágnes Innofit mlm Fusion Marketing

Pap Ágnes vagyok és szeretettel köszöntelek az MLM Iskola weboldalán! 🙂

A saját hálózatomat az Innofit-nél kezdtem építeni 2018. októberében. Majd 2019. márciusában a FARMASI is rám kacsintott. 🙂

2020. májusától szüneteltetem az Innofit tagságomat, nem találtam meg benne a számításaimat. A Farmasi üzletemmel továbbra is folyamatosan keresek pénzt.

2020. szeptemberében megalkottam az MLM cég portfólió építés koncepciómat, hogy ebbe az irányba fogom tovább vinni az MLM-es munkámat. Most, 2022. júliusában a Coral Clubbal fogok elkezdeni pluszban foglalkozni, hogy kiderüljön, illik-e a cég a koncepciómba.

Az MLM-el kapcsolatban rengeteg a bulshit és a félinformáció. Minél többet foglalkozom a témával, annál jobban tisztul bennem a kép, értek meg összefüggéseket, amiket itt meg is osztok veletek.

Hiszem, hogy szükség van egy olyan oldalra, ami újszerű és hatékony segítséget ad a hálózatépítőknek függetlenül attól, hogy melyik hálózatban dolgoznak.

A múlt: adótanácsadás, fehérnemű webshop

Tanult és azóta is gyakorolt szakmám szerint adószakértő vagyok. De 9 év után már ki voltam éhezve valamilyen újdonságra. Elvágytam az alkalmazotti létből, sőt abból is, hogy az adó és könyvelési tanácsadással én gyakorlatilag csak a háttérben asszisztálok mások ragyogó vállalkozásihoz.

Fehérnemű webáruházat és bemutatótermet indítottam kifejezetten nagy mellű nőknek. Ezzel 2010-ben újabb 9 éves fejezete kezdődött a felnőtt életemnek! 🙂

Rengeteget tanultam: online marketinget, vállalkozás fejlesztést, értékesítést, kommunikációt. Természetesen sokat bukdácsoltam is menet közben, hiszen vállalkozónak lenni egy külön szakma, amit meg kellett tanulnom, meg tanulom is folyamatosan.

Jelen: ami eddig volt + hálózatépítés

Közgazdászként a megfelelő jutalékrendszert alkalmazó MLM-et, mint üzleti modellt mindig is gazdasági, logikai szempontból kiváló értékesítési rendszernek gondoltam, csak saját magamat tartottam alkalmatlannak a hálózatépítésre.

Lelkes fiatalként hatottak rám az ígéretek is, amiket 2000-es években az MLM cégek harsogtak, hogy legyél szabad, legyen sok pénzed és szabadidőd, mi megtudjuk neked tanítani, hogy hogyan tudod könnyedén megcsinálni.

Aztán belépés után jött a fekete leves, hogy írjak 100-es listát az ismerőseimből és hívogassam őket bemutatókra, meg léptessem be a hálózatba. Baromira nem akartam az ismerőseimet hívogatni és termékeket eladni nekik. Szóval nem írtam semmiféle 100-as listát és ki is estem a rendszerekből eladás és tagtoborzás nélkül.

Eljátszottam a gondolattal, hogy az online marketing módszerével is lehetne hálózatot építeni…

1.) Változott a világ, másképpen is lehet hálózatot építeni, mint 15 éve. 🙂

Itt van az internet, az online marketing, ami régen nem volt. Én meg ráadásul értek is hozzá. Az elmúlt 9 évben rengeteget foglalkoztam marketinggel és kommunikációval. Már én is más ember vagyok, mint akinek 15 éve nem ment a hálózatépítés. Tapasztaltabb lettem, jobban átlátom a folyamatokat, hogy mi működik, mi nem.

2.) Kevesebbet kell dolgoznom, mint a saját vállalkozásomban

Nekem a szívem-lelkem, meg minden vagyonom benne van a fehérneműs bizniszemben. Ugyanakkor kegyetlenül nehéz mindent egyedül csinálni, elfáradtam benne…

Kezelni a rendeléseket, intézni a beszerzéseket, intézni a futárt, kiszolgálni a személyes vásárlókat, egyáltalán raktározni, pakolászni a készletemet, vinni a weboldalakat, naprakészen tartani a webshopot, termékeket feltölteni, tolni a marketinget (hírlevelek, Facebook, tartalom írás, adwords hirdetések), csinálni a könyvelést, az adminisztrációt, közben pedig innovatívnak, újítónak lenni és mindezt pénzzel finanszírozni.

Egy MLM cégnél csak a marketing egy része az én dolgom és hogy ezt megtanítsam másoknak. Az összes többit más csinálja, miközben többet is kereshetek, mint a saját vállalkozásommal, ez királyság! 🙂

3.) Most pont van szabad kapacitásom

A fehérnemű bizniszben ősszel, télen úgyis holtszezon van, így most van szabad kapacitásom is új dologgal foglalkozni.

4.) Új emberekkel találkozhatom

Tök jó lesz, hogy új emberekkel találkozhatom, a társasági életem egészen beszűkült az utóbbi időben. A barátnőim egyre másra szülik a gyerekeket, családi életet élnek, nem érnek úgy rá, mint korábban. Én meg maximum a GLS futárokkal, postással, és néha pár vevővel találkozom.

Az elmúlt 3,5 év margójára

A gyakorlatban kiderült, hogy a meglévő online marketing tudásommal és az online marketing eszköztárával kiválóan lehet hálózatot építen.

Mind a Farmasi, mind az Innofit hálózatomba folyamatosan csatlakoztak hozzám új vevők, munkatársak. Olyan emberek, akik vagy automatikusan regisztráltak alám, vagy ők kerestek meg a kérdéseikkel csatlakozás előtt. Sőt a Farmasi-nál sok olyan vevő vásárlásából kapok jutalékot hónapról, hónapra, akivel egy árva szót se váltottam. Senkit se hívogattam előadásokra, üzleti találkozókra, nem tartottam sem prezentációt, sem termékbemutatót.

Annyit csináltam, hogy a meglévő, más szakmai területről hozott online marketing tudásom és tapasztalatom segítségével, hogy egy alaposan átgondolt stratégia mentén építgettem az online rendszereimet. Meg persze felvettem a telefont, ha csörgött és beszélgettem a hívóval. 🙂