Menü Bezárás

Rólunk

Pap Ágnes Innofit mlm Fusion Marketing

Pap Ágnes vagyok és szeretettel köszöntelek az MLM Iskola weboldalán! 🙂

A saját hálózatomat az Innofit-nél kezdtem építeni 2018. októberében. Majd 2019. márciusában párhuzamosan a FARMASI is rám kacsintott. 🙂

2020. májusától szüneteltetem az Innofit tagságomat, mert nem éreztem működőképesnek a tulajdonosok által javasolt üzletépítési modellt. Farmasi üzletemmel továbbra is folyamatosan keresek pénzt.

2020. szeptemberében megalkottam az MLM cég portfólió építés koncepciómat, Az elmúlt években több céggel is kacérkodtam, hogy beépítem a portfóliómba, de nem sokra jutottam velük.

Az MLM-el kapcsolatban rengeteg a bulshit és a félinformáció. Minél többet foglalkozom a témával, annál jobban tisztul bennem a kép, értek meg összefüggéseket, amiket itt meg is osztok veletek.

Hiszem, hogy szükség van egy olyan oldalra, ami újszerű és hatékony segítséget ad a hálózatépítőknek függetlenül attól, hogy melyik hálózatban dolgoznak.

A múlt: adótanácsadás, fehérnemű webshop

Tanult és azóta is gyakorolt szakmám szerint adószakértő vagyok. De 9 év után már ki voltam éhezve valamilyen újdonságra. Elvágytam az alkalmazotti létből, sőt abból is, hogy az adó és könyvelési tanácsadással én gyakorlatilag csak a háttérben asszisztálok mások ragyogó vállalkozásihoz.

Fehérnemű webáruházat és bemutatótermet indítottam kifejezetten nagy mellű nőknek. Ezzel 2010-ben újabb 9 éves fejezete kezdődött a felnőtt életemnek! 🙂

Rengeteget tanultam: online marketinget, vállalkozás fejlesztést, értékesítést, kommunikációt. Természetesen sokat bukdácsoltam is menet közben, hiszen vállalkozónak lenni egy külön szakma, amit meg kellett tanulnom, meg tanulom is folyamatosan.

Jelen: ami eddig volt + hálózatépítés

Közgazdászként a megfelelő jutalékrendszert alkalmazó MLM-et, mint üzleti modellt mindig is gazdasági, logikai szempontból kiváló értékesítési rendszernek gondoltam, csak saját magamat tartottam alkalmatlannak a hálózatépítésre.

Lelkes fiatalként hatottak rám az ígéretek is, amiket 2000-es években az MLM cégek harsogtak, hogy legyél szabad, legyen sok pénzed és szabadidőd, mi meg tudjuk neked tanítani, hogy hogyan tudod könnyedén megcsinálni.

Aztán belépés után jött a fekete leves, hogy írjak 100-es listát az ismerőseimből és hívogassam őket bemutatókra, meg léptessem be a hálózatba. Baromira nem akartam az ismerőseimet hívogatni és termékeket eladni nekik. Szóval nem írtam semmiféle 100-as listát és ki is estem a rendszerekből eladás és tagtoborzás nélkül.

Eljátszottam a gondolattal, hogy az online marketing módszerével is lehetne hálózatot építeni…

1.) Változott a világ, másképpen is lehet hálózatot építeni, mint 15 éve. 🙂

Itt van az internet, az online marketing, ami régen nem volt. Én meg ráadásul értek is hozzá. Az elmúlt 9 évben rengeteget foglalkoztam marketinggel és kommunikációval. Már én is más ember vagyok, mint akinek 15 éve nem ment a hálózatépítés. Tapasztaltabb lettem, jobban átlátom a folyamatokat, hogy mi működik, mi nem.

2.) Kevesebbet kell dolgoznom, mint a saját vállalkozásomban

Nekem a szívem-lelkem, plusz minden vagyonom benne van a fehérneműs bizniszemben. Ugyanakkor kegyetlenül nehéz mindent egyedül csinálni, elfáradtam benne…

Kezelni a rendeléseket, intézni a beszerzéseket, intézni a futárt, kiszolgálni a személyes vásárlókat, egyáltalán raktározni, pakolászni a készletemet, vinni a weboldalakat, naprakészen tartani a webshopot, termékeket feltölteni, tolni a marketinget (hírlevelek, Facebook, tartalom írás, adwords hirdetések), csinálni a könyvelést, az adminisztrációt, közben pedig innovatívnak, újítónak lenni és mindezt pénzzel finanszírozni.

Egy MLM cégnél csak a marketing egy része az én dolgom és hogy ezt megtanítsam másoknak. Az összes többit más csinálja, miközben talán még többet is kereshetek, mint a saját vállalkozásommal, ez királyság! 🙂

3.) Most pont van szabad kapacitásom

A fehérnemű bizniszben ősszel, télen úgyis holtszezon van, így most van szabad kapacitásom is új dologgal foglalkozni.

4.) Új emberekkel találkozhatom

Tök jó lesz, hogy új emberekkel találkozhatom, a társasági életem egészen beszűkült az utóbbi időben. A barátnőim egyre másra szülik a gyerekeket, családi életet élnek, nem érnek úgy rá, mint korábban. Én meg maximum a GLS futárokkal, postással, és néha pár vevővel találkozom.

Az elmúlt 3,5 év margójára

A gyakorlatban kiderült, hogy a meglévő online marketing tudásommal és az online marketing eszköztárával kiválóan lehet hálózatot építeni.

Mind a Farmasi, mind az Innofit hálózatomba folyamatosan csatlakoztak hozzám új vevők, munkatársak. Olyan emberek, akik vagy automatikusan regisztráltak alám, vagy ők kerestek meg a kérdéseikkel csatlakozás előtt. Sőt a Farmasi-nál sok olyan vevő vásárlásából kaptam jutalékot hónapról, hónapra, akivel egy árva szót se váltottam.

Annyit csináltam, hogy a meglévő, más szakmai területről hozott online marketing tudásom és tapasztalatom segítségével, hogy egy alaposan átgondolt stratégia mentén építgettem az online rendszereimet. Meg persze felvettem a telefont, ha csörgött és beszélgettem a hívóval, megválaszoltam a kérdéseit, segítettem neki, amikor megkeresett. 🙂

Most, 2023. márciusában ránézve az eddigi tevékenységemre

Amit csinálok az nem igazi hálózatépítés, hanem online értékesítés. Sok regisztrálót és vásárlót hoztam a Farmasinak a weboldalaimmal. Eddig kb. 1700-an regisztráltak be hozzám. Hegyekben állnak itthon a parfümök, amiket a regisztrációkért kapok ajándékba, már fűnek-fának osztogatom őket. 🙂

Ami viszont hiányzik az az, hogy nem foglalkoztam csapatépítéssel, nem lettek olyan munkatársaim, akiknek megtanítottam volna, hogyan csinálják utánam az online értékesítést és ezt ők is megtanítsák a saját munkatársaiknak.

Nem mintha sajnálnám a tudást, hanem korábban lehetetlennek tűnt számomra, hogy meg tudjak valakit tanítani olyan szinten weboldalt készíteni, ami a stratégiám alkalmazásához szükséges.

Szerencsére az online világ gyorsan fejlődik, és pár hete találtam egy olyan platformot, ahol könnyen lehet weboldalt készíteni, ráadásul szinte ingyen. Új világ nyílt előttem, hogy most már másoknak is meg tudom tanítani a stratégiámat, a technikai akadályok így már szerintem megoldhatók.

2023. április 1.- sajnos nem áprilisi tréfa…

A Farmasi március 31-én este bejelentette, hogy kivonul Magyarországról… Teljesen földhöz vágott a hír, hiszen épp most akartam elkezdeni munkatársakat képezni az online stratégiámra és szintet lépni. Vártam, hogy derüljenek ki végre a globalizáció miatti változások, hogy beépíthessem a képzésembe. Arról nem is beszélve, hogy milyen dühös is vagyok, meg csalódott, meg hiányérzetem is van….

2023. április 9. – Go Zinzino 🙂

Izgalmas volt ez az elmúlt hét. Nagyon sok megkeresést kaptam különböző mlm cégek munkatársaitól, mint ahogy sok más Farmasis is. Bennem is volt kíváncsiság, hogy mivel tudnám kitölteni az űrt. Meg hogy akarom-e egyáltalán, vagy inkább pihentessem az MLM-et és vigyem más területek felé a figyelmemet. De aztán folyton azon kaptam magamat, hogy cégeket bogarászok. 🙂

Arra jutottam, hogy most a Zinzino-ba érdemes belekezdeni. Majd írok róla blog cikket is hogy miért. Még gyűjtöm az infókat a cégről, de hamarosan lépni fogok és keresek szponzort, akihez szívesen csatlakoznék. Erről már értekeztem a blogon, hogy milyen fontosnak tartom a mentor vonalat egy network marketinges céghez való csatlakozáskor. Most megfogadom a saját tanácsomat. 🙂