Menü Bezárás

Mentor és felső vonal szerepe egy MLM hálózatban

Kezdő hálózatépítőként, miután kicsit melegedtünk a rendszerben, kezdjük átlátni a dolgokat és a viszonyokat, egyszer csak kirajzolódhat, hogy rossz helyen vagyunk.

Jön a gondolat, hogy sokkal jobban jártam volna, ha nem ezen a vonalon lennék, hanem a “Menő Jóska” vonalán, mert ott működnek a dolgok, van koncepció, van segítség én meg itt szívok a “Béna Béla” szponzorommal.

Sajnos a “Rossz vonalra kerültem” jelenség valós. Nézzük meg, hogy mik ennek az okai és mit tehetsz ez ügyben.

Ezért válaszd meg gondosan, hogy melyik szponzor vonalhoz csatlakozol egy MLM hálózatban

Az egész MLM üzleti modell lényege a másolódás. Elméletben egy jól működő, könnyen átvehető munkamódszert ad át egyik tag a másiknak, megtanítja minden szükséges dologra, fejleszti a képességeit és megtörténik a másolódás.

Na most az alapprobléma az, hogy az MLM cégnek magának, központilag általában NINCS ilyen biztosra kidolgozott módszertana, amit oda tud adni és megtanítani minden új belépőjének.

Persze az észt osztják, meg vannak iránymutatások, meg némi képzés (már ha van), de kb ennyi. Csak ezek alapján nem fog nagy hálózat épülni!

Hogyan épülhet nagy MLM hálózat?

A nagy hálózat úgy épül, hogy jön egy értelmes, lelkes, jó képességű ember, aki lát fantáziát ebben az adott MLM cégben, és elkezdi kitalálni, kidolgozni a módszertant hogy ő és az ő csapata hogyan tudna hatékonyan dolgozni a rendelkezésre álló keretekkel, eszközökkel.

Folyamatokat, módszereket talál ki, ha hiányzik valami a központi eszközkészletből, akkor azt pótolja. Ez egyáltalán nem könnyű feladat, sokrétű tudás, képesség szükséges hozzá és persze rengeteg idő, befektetett munka, sőt még plusz pénz befektetése is. Ha valaki ebben jó, az valószínűleg egy saját vállalkozást is ügyesen és sikeresen meg tud(na) szervezni.

Ha egy ilyen ember csapatába, alsó vonalába kerülsz be, akkor sokkal könnyebb sikeresnek lenned, mintha neked kellene annak az embernek lenned, aki magától, egyedül kitalálja, felépíti a bizniszt.

  • Egyrészt ha Te nem vagy az a vállalkozás fejlesztő, szervező típus, de szorgalmas vagy, akkor tényleg működik az MLM alapelve, hogy csak le kell másolnod, amit mutatnak és működik a dolog.
  • Másrészt ha vállalkozás fejlesztő típus vagy, nem kell mindent egyedül a nulláról neked kitalálni, létrehozni, megalkotni, hanem a már kitalált megoldásokhoz hozzáteheted a saját gondolataidat, megoldásaidat. Akár csapatban is dolgozhatsz a feletted lévő használható emberekkel a meglévő rendszer jobbá tételén, ha vannak ötleteid.

Konklúzió

Összefoglalva, mielőtt bármely MLM hálózathoz csatlakozol a saját jól felfogott érdekedben alaposan járd körbe, hogy kikhez csatlakozol. A felső vonaladon legyen minél több használható, értelmes ember, akihez segítségért fordulhatsz. Magának a vonalnak pedig legyen kidolgozott, letesztelt működő és másolható módszertana.

Kövesd az MLM Iskolát, iratkozz fel az újdonság értesítőnkre

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük